Mijn naam is Ivo Habets, maar dat had u al geraden. Ik ben geboren in 1974. Na gymnasium-B in Sittard heb ik algemene economie gestudeerd aan de toenmalige Katholieke Universiteit Brabant. Mijn professionele loopbaan ben ik begonnen bij het al even toenmalige ministerie van Economische Zaken. In 2000 stapte ik over naar het ministerie van Financi├źn. Sinds lange tijd ben ik actief in de bijzonder boeiende wereld van exportkredietverzekeringen.

Natuurlijk ben ik Fortuna Sittard-supporter. Ik heb namelijk bijna mijn hele jeugd gewoond op een meter of 300 van het echte Fortuna-stadion: de Baandert. Dus wat dacht u? Maar mijn echt favoriete sport is wielrennen. Helden? Gianni Bugno, Laurent Jalabert, Jan Ullrich, de voltallige Kelme-, Euskaltel- en Vitalicio Segurosploegen. Ach, die goeie ouwe tijd toen je de tv aanzette voor een bergetappe en de uitzending begon met een beeld van de kopgroep met daarin minstens drie Kelme-renners…

Sinds 2016 sport ik zelf ook fanatiek: wielrennen en hardlopen. Daarnaast probeer ik te leren zwemmen. Deze blog gaat voornamelijk over mijn sportieve avonturen.